Skip to main content

Het bestuur

Het bestuur van Stichting Rondom d’n Toren bestaat uit de volgende personen:

Stichting Rondom de Toren
Richard Huijberts
Voorzitter
Eric van den Broek
Algemeen bestuurslid
Richard van Roosmalen
Penningmeester
Janine van den Broek
Algemeen bestuurslid
Chantal Huijberts van den Oetelaar
Secretaris
Marieke van Roosmalen
Algemeen bestuurslid

Geschiedenis

Buurtvereniging Boschweg

Stichting Rondom d’n Toren is op gericht eind 1996 begin 1997. Het begon als een buurtvereniging onder de naam Buurtvereniging Boschweg. Eén van de eerste activiteiten was de Boschwegse Mert, die georganiseerd werd door de Boschwegse Ondernemersvereniging. Samen met de ondernemers en winkeliers zijn er enkele zeer succesvolle en gezellige markten georganiseerd.

De ondernemersvereniging is echter opgehouden te bestaan in 2000 en daarmee was aan ons de vraag of we de organisatie van de Boschwegse Mert en de intocht van Sinterklaas op de Boschweg op ons wilden nemen. Daar kwam nog een nieuw idee van onszelf bij, om de voorjaarskermis weer terug te halen naar Schijndel. Natuurlijk wel op de Boschweg!

Stichting Rondom d’n Toren

Met deze ontwikkelingen voelden we dat onze naam Buurtvereniging Boschweg eigenlijk niet meer volstond. Als stichting wilden we een breder doel nastreven en na veel inspanning van onze vrijwilligers kwamen we zo in 2003 tot de stichting Rondom d’n Toren. Heel simpel: Alle activiteiten worden georganiseerd rondom de karakteristieke toren van de Onze Lieve Vrouwekerk op de Boschweg.

Activiteiten

Na het eerste succes van de markt in september, volgde het succes van een leuke voorjaarskermis in april. We zijn er trots op dat tot vandaag beide activiteiten jaarlijks terugkerende evenementen op de Boschweg zijn.

Vanaf 22 maart 2019 is er nog de Boschwegse Bingo bij gekomen deze activiteit vind iedere 4e vrijdag van de maand plaats.

Verder zijn er nog de volgende activiteiten die we ook jaarlijks doen zoals het Paaseieren zoeken en Buitenspeeldag.

Ook helpt de Stichting bij de intocht van Sinterklaas op de Boschweg. Daar maken we altijd een feestje van. Een mooie dag voor de kleintjes. De kinderen worden met van alles bezig gehouden door een dj en er staat een stroopwafelkar en een tapwagen. We hebben een uitstap gemaakt naar de markt met betrekking tot de intocht. Echter sinds 2012 is deze gewoon weer te vinden op het evenemententerrein op de Boschweg.

Achter de schermen

Maar Stichting Rondom d’n Toren heeft achter de schermen meer gedaan dan deze activiteiten die zichtbaar zijn voor het publiek. Zo is de stichting ook betrokken geweest bij:

  • de aanpak vernieuwing doorgaande weg Boschweg
  • het tot stand komen van het gasthuis
  • contacten en samenwerkingen met huurdersvereniging Huis en Erf
  • toen de kerk nog in bedrijf was waren ook hier regelmatige contacten

Bestuurswissel

In januari 2017 is het voltallige bestuur gewisseld en is er dus een volledig nieuw bestuur aangesteld. Het oude bestuur heeft het na zoveel jaren wel verdiend om een stap terug te doen. Het nieuwe bestuur neemt het stokje over en gaan vol enthousiasme door met al deze mooie activiteiten. We hopen als nieuw bestuur dit nog jaren te mogen doen. En wie weet komen er nog wel activiteiten bij. De toekomst zal het leren…

Vrienden van Stichting Rondom d'n Toren

Contact

Stichting Rondom d'n Toren
Schutsboom 1
5481GL Schijndel
info@rondomdntoren.nl

Privacyverklaring